dissabte, 25 d’abril del 2015

ENDAVANT AMB EL CLIK!!!

Tal com vam anunciar fa unes setmanes, els The Santperencs 4G estem intensificant el nostre treball amb el CLIK (el Projecte Científic desenvolupat durant la temporada de la FLL d’enguany) per intentar de fer-lo una realitat útil per a hospitals i per a famílies afectades. Us expliquem a continuació, tot un seguit d'activitats realitzades aquestes dues darreres setmanes.


1. Nova Visita a l'Hospital de Sant Joan de Déu
El passat dijous dia 16 d’abril, els The Santperencs 4G vam tornar ser a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona amb el nostre projecte científic d’enguany: el Clik. Aquesta vegada vam tenir l’oportunitat d’entrevistar-nos amb el Dr. Jaume Pérez Payarols, director del Departament d’Innovació i Recerca de l’HSJD, i amb el seu equip. Ens van convidar a participar, el proper mes de juny, en una de les sessions del Programa formatiu en ciència i medicina (KIDS Barcelona) que porten a terme amb un col·lectiu de nens de 12 a 17 anys. A una de les quatre sessions que configuren aquest Programa (la sessió relativa a Innovació) tindrem l’oportunitat d’explicar què és el Clik i com l’hem realitzat, i poder-lo posar a prova amb tots els nois i noies participants al curs. 

D’altra banda, l’equip del Dr. Pérez Payarols, ens va assessorar sobre les possibilitats de portar a la realitat el projecte del Clik. Els va agradar molt el nostre projecte i ens va donar moltes idees i contactes per buscar la manera de “portar al mercat” el prototipus que hem construït. Estem molt animats en continuar en aquesta línia i buscar empreses o institucions que hi puguin aportar el finançament necessari.


2. Entrevista a Catalunya Ràdio

Aprofitant el viatge a Barcelona, aquell mateix dia també vam tenir l’oportunitat de ser entrevistats per la Montse Poblet, del programa de ràdio “Blog de Mestres” de Catalunya Ràdio, on vam poder explicar el nostre treball d’enguany a la competició de la First Lego League. El programa emetrà aquest reportatge conjuntament amb entrevistes amb altres dos equips catalans de la FLL (els Legostones de Terrassa i els Pitalegòrics d’Artesa de Segre) que, com nosaltres, es van guanyar el passi a un torneig internacional a la Final estatal de Tenerife del passat 22 de març. Quan tinguem notícia de quan surti per antena el reportatge ja ho publicarem aquí en el nostre blog.




3. Participació a la Fira de Primavera de Sant Pere de Torelló

Com cada any per aquestes dates, el diumenge 18 d’abril vam prendre part a la Fira de la Primavera que organitza l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló pels carrers del nostre poble. Vam treure la Taula de competició a la Plaça i vam poder fer moltes demostracions de com ens ha funcionat aquest any. Tot el públic assistent, va mostrar també molt interès en el projecte del Clik i moltes persones van voler-lo provar. Tothom està entusiasmat amb la nostra intenció de portar-lo a la realitat i ens van animar moltíssim a perseverar. Moltes gràcies a tots!!!

També vam col·laborar en la recaptació de diners per un projecte d'investigació que s'està portan a terme al poble de Sant Pere de Torelló sobre la malatia del DIPG, un tipus de glioma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada